Bloemen & Plantencentrum ‘ELDORADO’
Home Wist u dat Historie Verkoopkas Kwekerij Tuinafdeling
 Het kweekassortiment  In de kwekerij (7000 m2) worden pot-, kuip- en  perkplanten geteeld. Ieder seizoen worden er weer andere  planten gekweekt. Dit maakt het werk afwisselend, maar wel arbeidsintensief.  Er wordt in de eerste plaats zoveel mogelijk voor  eigen tuincentrum gekweekt, al het overige wordt op  de bloemenveiling in Eelde afgezet.  Een greep uit de planten die wij o.a. zelf kweken:  (mini)viool, primula, ca. 20 soorten éénjarigen  (salvia, petunia, begonia enz…),  (hang)geranium, (hang)fuchsia, surfinia,  (spaanse)margriet, lobelia, asteriscus, bacopa,  heliotropium, sceavola, vlijtige lies, cyclaam,  kerstster en ook klimop in alle soorten en maten.  Verder kweken wij enkele soorten vaste planten zelf.
cyclamen 2014 kerststerren 20-11-2014
Medewerkers Gemiddeld werken er vier mensen in de kwekerij. Ook zijn er vaak stagières van diverse scholen. Zij draaien mee om ervaring op te doen.
                     Boterdiep wz 15, 9785 AJ Zuidwolde  tel.050-3012571  
Eldorado , de groenspecialist in uw regio        email: info@tc-eldorado.nl
 Water geven & klimaatbeheersing  Het water geven gebeurt o.a. met druppelaars,  onderbevloeiing en met de gietslang.  Bemesting wordt via het gietwater meegegeven.  Een klimaatcomputer zorgt voor het klimaat in de  verschillende afdelingen.  Hij regelt de temperatuur, luchtvochtigheid en  instraling d.m.v. aansturing van de verwarming,  de luchtramen en/of de scherminstallatie.
violen 22-9 Fotoimpressie Foto’s tuinafdeling Info over Eldorado  Aanbiedingen Plant v.d.maand Workshop Kwekerij